Sorbet i høyt glass

Målet er å legge opp en fargrik sorbet, lagvis, i høyt glass.

Utgangspunktet er frossen banan, vannmelon og kiwi, samt isbiter av vaniljesaus og hermetisk kokosmelk (bilde til venstre)

«Yonanasen» er ganske lav så for å få til det må den bygges opp og jeg legger to skjærebrett under maskinen mens glasset står på kjøkkenbenken.

Det neste blir å finne en velsmakende kombinasjon og jeg bestemmer meg for vannmelon i første lag og vanilje/banan i neste.

Det viser seg at det er vanskelig å få en «fin» konsistens på vannmelonen, rett og slett fordi den er for vannholdig, det blir nesten som å knuse en isbit eller slushkonsistens om du vil, men smaken viser det seg, er det ingenting å si på.  Banan og vanilje kremer seg kjempefin og konsistensen blir som softis, og resultatet ser bra ut i glasset.

Jeg har fremdeles ingredienser igjen og siden det er fredagskveld og klokken har passert 10 bestemmer jeg meg for å lage en tropisk variant og legger til en ekstra «tropisk» ingrediens, nemlig brun rom

Denne gangen satser jeg på kiwi i bunn, ett lag med vannmelon og banan/kokosnøtt og resten av vaniljesausen på toppen. Og til slutt en liten dråpe rom, ikke overdriv her, en halv kork er nok. Det skal ikke være en drink, rommen skal bare forsterke smaken og gi litt sødme.

Både kiwi og banan/kokosmelk kremer seg perfekt og vannmelonen som nå er litt mer opptint blir bedre enn første forsøk, og smaken er nydelig, en herlig dessert.

For å konkludere litt, så er det en vanskelig øvelse å legge sorbet lagvis med «Yonanasen» når du er ferdig med en ingrediens så vil det alltid være litt igjen i maskinen og en blanding av f.eks. kiwi og vannmelon blir ikke særlig pen.  Skal du lage dette til flere enn 1 person lønner det seg å bruke en skål til hver variant og legge det opp i glassene med skje.

Jeg vil også anbefale å oppbevare ingrediensene kjøleskap mens du lager sorbeten.  Ligger de i romtemperatur har du kanskje 20 minutter på deg fra de er for harde til de er for bløte. Ligger de i kjøleskapet har du iallefall halvannen time på deg.

Når det gjelder banan så er gir den suverent finest konsistens, men den må ikke få tine før servering, den blir brun og smaken blir ubehagelig søt.

Når det gjelder vaniljesausen så trenger den strengt tatt ikke å fryses, bland den inn eller bare hell den over.

 

 

 

One thought on “Sorbet i høyt glass

  1. Tilbaketråkk: essayforme